Friday, November 21, 2008

:Kenduri Kahwin:

lokasi penggambaran
haluu..semua penghuni BLOG...
i nak cerita sikit pasal i g rumah bos tadi.. bos i ada buat majlis resepsi utk servant dia yg baru jer kawin dgn org Pekan, Pahang.. servant dia org Aceh, Indonesia.. kira husband dia ialah sub kontraktor ofis we all. Maybe bos i kot kenen2 kan durg..almaklumla..masing2 masih single..

erm..kedua2nyer selamat diijabkabulkan hujung bulan oktober lepas..kat tmpt pengantin perempuan..hah~~kat aceh nun di sana..haha
so, dah sebulan berlalu kat aceh, buat la kat Malaysia..kira belah lelaki la..

i and housemate dtg kira2 kul 8 lbh kat rumah bos i.. sedang elok durg pun baru mula majlis..
i pakai baju kurung td..outdated nyer style.. tp aku sik kesah pown..

pasangan pengantin

majlis simple jer.. mula2 ada tahlil durg buat awal kot.. then time kitaorg dtg sesi mempertemukan pengantin lelaki dan perempuan.. pun sempoi jer.. yang bestnyer tadi.. KAN pengantin perempuan ialah servant bos i.. dia terlupa nak amik kasut.. suh anak bos i amik, durg tak tau pown kasut letak mana..HAHAHAHA... terpaksa la the bride g amik sendiri..dah tak suprise..hehe

then acara dimulakan dengan memotong kek, lps tu suruh pengantin suap menyuap.. haha we all yg sibuk suruh... hehe sesi bergambar.. sesi suap kek kat budak2.. bacaan doa. baru la bersurai untuk makan..

we all makan kat dalam rumah.kat area dining/living. makanan pun biasa2 jer.. nasi berlauk and mee bandung..
kitaorg lepak2.. tolong kemas sikit2

sesi mencuci pinggan

di sebabkan majlis tu simple jer..kitaorg pun banyak layan diri.. cukup masa balik la..

huh~~
yang sedey nyer..
masa i nak balik..bos i terpekik terlolong..panggil nama i.."tabitah..tabitah.." [actually nama i tabitha..bos i salah pronoun] ingatkan benda ape yang penting..rupa2nyer nak kenen kan i pula.. huh~~bikin panas ni... i tak pergi pown.. then salam2 ngan dia..peluk cium..

yang ayat last dr bos i pun bikin panas... "pakai baju kurung awak malam ni erk..MACAM MAKCIK"... huh~~dalam hati ini..kurang asam!!!.. sempat jugak.. yer mulut bos i memang laser sikit.. nak buat cmner kan..telan jer la ayat dia.. ala, kebetulan ada baju kurung pakai la.. nak g kenduri..kena sopan.. baju i banyak yang tak sopan... errr..geram pula rasa ni....

arghhh~~biar ar.. cukup lepas geram kat blog ni...

majlis yang pada mula nyer meriah bagi i, jadi tak meriah finale..macam nyesal gitu menghadirkan diri..huh~~
whatever..cubaan betul!!..kalau dah dapat bos yang jujur mengeluarkan kata2..;(
notes: sowie gambar x jelas..hp punyer camera lowya... nanti dapat gmbr yg guna camera akan ku share

2 comments:

Anna Mohamed Amin said...

bestnye.. feel so sorry that i couldnt be there.. :(

"tabitah".. lol~!! actually, mama pggl kak dahniar pon "daniah! daniah".. seb baik die tak pggl i maimunah [most people do.. very annoying].. lol~!!! i understand how u feel..

don't mind my mom.. u know la how she is.. cari la baju kebaya.. lain kali nmpk hot sket.. hehehe..

take care!!

B_chikbeth_N said...

huhu...
>anna
>i'm surprise to see u view my blog..kecik dunia hehe
>hehe baru lagi nak berjinak ngan dunia blog ni..
>tak tau nak hntr comment kat ner..
comment jer kt sini..
>hehe
>aniwei, thanks for the comment and thanks sbb fhm.. hehe
>len kali i beli baju lagi hot..
>haha
>;p