Friday, December 30, 2011

: sedih :


Sedih.. itu ayat yang sesuai untuk mengambarkan perasaaan aku..
sedih apabila kita tidak dapat perasaan gembira..
kenapa?
hujung tahun seperti ini..
lebih mengembirakan jika dapat berada di Tanahair ku..
bersama keluarga tercinta..
tapi tahun ini tidak boleh kerana commitment study.

aku rasa sesiapa pun akan merasa perasaan seperti yang aku alami..
terasa sebak di dada..
rasa nak menangis..
rasa sunyi..

apa ubat untuk menghilangkan rasa sebak dan sedih ini..
erm..
aku pun tak tahu..
aku hiburkan hati dengan mendengar lagu rancak..
waka..waka..eh..eh..
lupa seketika...
betul kata orang
jangan biarkan waktu kosong...
penuhkan dengan aktiviti..
maka anda akan lupa seketika masalah yang ada...


apa-apa pun...
hidup mesti diteruskan..
chayok2...

chikbeth

Tuesday, December 27, 2011

: AZAM TAHUN BARU :

haha..
ingat nak tulis ar azam tahun baru ini..
tapi
ada hal pula nak kena buat..
kemudian ar...

huhu

c ya~~

Thursday, December 22, 2011

: jangan salah sangka :

erm..
tiba-tiba petang ni keluar ayat ini di kepala aku..
aku cukup risau juga kalau orang salah sangka..

mmMMmm,
pernah kah aku keluarkan
kenyataan seperti ini sebelum ini??
aku pun dah tak ingat..

aku risau..
mungkin ada..
susah nya untuk berkawan..
teman tapi mesra
tanpa ada rasa risau..
kerana
mungkin usia sudah mendewasakan kita..
haha

tapi
apabila ada artis yang mengaku mereka teman tapi mesra
aku mulai faham..
dan aku juga melaluinya..
rapat tapi sekadar teman biasa
tidak lebih daripada itu..

mungkin nampak sangat rapat..
tapi
hati tetap kata..
'sekadar teman biasa
tidak lebih daripada itu...'

kadang-kadang kita berfikir seperti itu..
hati gusar serta risau jika
orang fikir sebaliknya pula..
hieww...~~
harap tidak..

sekali sekala..
mempunyai perangai gila-gila
tak apa kan...
bukan selalu..

di harap
kawan-kawan aku..
especially 'boboi' ^_^
faham cara pergaulan aku..
tidak terover..
kadang-kadang mungkin terover
yang penting
masih berpijak di bumi yang nyata...
kerana
ibubapa aku berada didepan anak mata aku..
Tuhan aku menyertai aku...

dalam apa jua pergaulan yang aku lalui..

sayang aku untuk anda semua..
kerana ia lebih membahagiakan...
betul kan?

^_^

chikbeth
>muaah<

Tuesday, December 20, 2011

: kesian :

Kesian....
kenapa?

kesian...
kepada mr yap yang baru lalu...
teruk betul...

kesian dengan apa yang menyebabkan kita rasa sedih apabila melihatnya...
nak tolong kita pun tak berdaya..

apa yang kita boleh buat..
rasa kesian...

semoga Tuhan membantu kita semua yang merasa kasihan..


sekian..
TQ

Monday, December 12, 2011

: risau :

huhu..
kenapa risau..??

tak tau nak cakap macam mana..
aku suka berkawan..
bagaimana character aku..
seperti itu juga aku bawa dengan siapa jua aku bergaul..
gila2 & a bit slumber attitude..
tak mau jadi 'plastik'
hehe
friendly kot..
tetapi
dengan orang aku dah kenal..

kadang-kadang bila aku gurau2..
orang tak layan..maksudnya..
x suka bergurau la tu..
so,
bila perlu act serius.. aku akan act serious la..

entah kenapa aku tiba2 terfikir pasal perkara ini..
mungkin aku tidak mahu rakan2 aku berfikir sedemikian..
itu yang aku risau..
disalah anggap atas keakraban aku berkawan..

it's me..
aku sayang semua rakan-rakan ku..
takkan nak control ayu....
uweaks~~
haha

belajar untuk jadi matang
matang dalam menjalani kehidupan..
tetapi bila stress..
perangai gila2 itu penting juga
untuk hilangkan 'stress'

lebih2 lagi dah nak abis sem ni..
kerja sekolah..huhu
kerja pejabat lagi..
dan
untuk pengetahuan blog ni..
aku bukan superwoman..

so, semua kerja kena dilakukan dengan merancang
supaya hasilnya ok..
if tak..
hasilnya kelam kabut la...

erm..
ok la..

jangan la risau chikbeth..
ok..ok jer..
kawan anda akan faham..
kita kawan jer ...
^_^

LOVE ya ALL

chikbeth

Friday, December 2, 2011

: money isn't everything :

anda setuju tak?
money isn't everything!!

huh~~
aku membuat kerja sambil berfikir..
pada waktu seperti ini..
8.36pm
masih membuat kerja office..
huh~~
kerana apa?
wang or apa?

honestly..
aku sendiri tidak sanggup menyiapkan kerja2 ini secara mendadak...
orang yang bercakap, memang senang untuk explain bagaimana
patut kerja ini dilakukan..
tetapi..
kepada orang yang akan melakukan kerja itu..
mampu kah?
larat kah?

aku, ketika ini melakukan 2 perkara..
bekerja sambil belajar..
bila masa bekerja.. 9am-530pm
waktu melakukan kerja sekolah.. 530pm until 6am..

kenapa perlu di sogok pasal duit..
jika hendak sesuatu kerja itu disiapkan cepat..
aku rasa aku tidak termakan..
bagi aku kualiti kerja adalah paling penting..
aku sudah punya jadual sendiri..
kenapa tidak boleh bertolak ansur..

bekerja dalam keadaan terpaksa, terdesak..
akan menyebabkan kualiti keja menurun..
paksa..paksa..paksa...
aku tidak menyukai perkara itu..
huh~~

bagi aku rezeki ada di mana2 dan bila2 masa..
untuk menyediakan kerja dalam masa seminggu adalah mustahil..
aku seorang!! untuk melakukan kerja yang berkuantiti besar..
aku boleh buat tetapi bukan dalam kadar masa yang singkat..
sangat singkat..
huh~~~

kerja perlu ada perancangan..
baru kuantiti serta kualiti terjamin..
membina, ada inovasi dan ada kekreatifan nya..

Lord, Help me..
Strengthen my Mind, my Heart and my Soul..
i believe in You and love you..

chikbeth

Thursday, December 1, 2011

: heran :

aku heran..
kenapa ada orang yang tiba-tiba menimbulkan
cerita yang tidak sepatutnya..

bagaimana mereka ini boleh terlintas
untuk berkata sedemikian...

aku heran...
aku pelik...
tak ada cerita lain lagi ka yang boleh dijadikan topik menarik..
selain bercerita sesuatu perkara
yang kita tidak tahu kebenaran nya..

kita nak gelar apa?
gosip?
mengumpat?
luahan perasaan?
or....
huh~~

aku bertambah-tambah heran...
terasa juga di hati ini
tetapi
biarlah..
Tuhan maha berkuasa, maha baik..
Dia tahu segalanya....

aku serahkan pada dia..
yang penting aku tidak mahu ia menjadi semakin keruh...
biar aku berlagak seperti tidak mengetahui mengenai perkara tersebut...

Lord, i trust in you...

LOVE ya...

Tuesday, November 29, 2011

: LEPAS GERAM :

hari ini..
hati aku rasa tak berpuas hati.
kerana masih ada rasa hormat serta tolak ansur..
aku pendam
dan aku perlu curahkan juga..
tempat terbaik adalah di dalam blog sendiri..
kawan-kawan di alam maya mengetahui nya
tidak apa..
hanya untuk di kongsi di sini bukan melalui mulutku..
biar minda + hati ku yang berkata-kata...
adalah lebih baik luahan yang dikeluarkan oleh mulutku sendiri..
aku risau ia akan melarat ke perasaan negative..
be positive..
semua perkara ada sebab.. bukan secara kebetulan..

okay..
lepas geram terhadap kerja yang aku lalui..
ya~~..memang aku still mentah..
banyak lagi perkara yang aku perlu pelajari..
aku perlu 'handle' dengan cara matang.
tetapi.
perkara yang membuat aku tidak puas hati..
bila mana..
aku sudah buat sehabis baik..
tapi still ada 'kesilapan' yang tidak disengajakan..

aku ingatkan pihak yang sepatutnya sudah menyelesaikan bagi pihak aku
ternyata tidak~~
aku masih ingat, aku ada menyebut perkara tersebut banyak kali..
bukan sekali
TETAPI..
hasilnya tetap silap..

otak aku melakukan 'flashback'
mencari dimana kesilapan itu terjadi..
aku akui.. mungkin aku juga silap..
tidak 'follow-up' mengenai perkara tersebut
aku kena terima kesilapan ini secara optimis..
ia suatu pelajaran serta pengalaman kerja
untuk menjadi lebih efisien dalam melakukan and menyelesaikan sesuatu perkara..

ternyata dengan melakukan luahan seperti ini..
hati aku kembali tenang..
dan
berusaha untuk memperbaiki kesilapan..

Tuhan juga menyertai aku..
i love Him..
Thank you Lord..


chikbeth

Wednesday, November 16, 2011

: aku nak 'MC' :

hukhukhuk..
aku rasa nak mc..
walaupun tak amik surat kat doktor..
aku rasa nak mc...
sbb aku dah bertahan sampai hari rabu ini..
aku still tak recover.
macam makin merosot...
kesihatan hidung + tekak..
tekak kurang lar..
cuma rasa cm telinga ar..
ada masalah kurang jelas..
maybe aku kena rehat, tido..
baru boleh dapat tenaga...
semangat..
kerja-kerja semua aku tak sentuh..
focus takda..
mcm mane nak buat keje..
otak pun tak boleh nak bekerja..

bila dah sakit..
tak boleh nak paksa...
kena rehat...

boleh..
aku nak mc..

terima kasih doktor..

Monday, November 14, 2011

:ngulor:

ngulor..
orang di pantai timur eja macam tu kot..
haha..

hari isnin..
permulaan hari bagi minggu seterusnya..
selalu dan biasa mendapat penyakit MALAS..MOODY..
lagi2 ada masalah lambat 'payment'...
sabar je la..
tak boleh nak merungut..
masih ada baki yang boleh diguna untuk meneruskan kehidupan..

kenapa?
mesti bersebab..
supaya kita tak membazir..
belajar macam mana hendak manage duit..
kan...

*terganggu jap.. ada anty nak masuk ofis..

so,
apa kaitan dengan 'ngulor'
kebetulan keja ofis pun tak banyak..
saya dengan hormatnya
buat keja-keja 'ngulor'
hahaha
online
on/off facebook
baca news online
ambil tahu pasal artis pula..
huhu
sampai naik muntah...
nak isi masa lapang punya pasal..

kerja sekolah..
biasa bergerak after office hours
kena focus...

itu sahaja...
hahaha

L.O.V.E ya..

chikbeth

Saturday, November 12, 2011

: Tiba-tiba jatuh sakit :

Tanya sama pokok apa sebab goyang...
hah~~
pokok jawab... angin yang goyang...
tetapi...
kes aku ini..
panas kurang, hujan pun kurang..angin pun takda.. cuaca sedang2 jer..
tiba-tiba jatuh sakit..
first (selasa lalu)
perit tekak.. aku rasa last minuman yang aku minum air limau suam..
entah kenapa that day rasa macam nak minum air limau..
biasa air suam or teh o suam kurang manis
dah sedap2 minum..
ok lagi.. nothing wrong
Petang sikit.. tekak rasa, kejap2 batuk...
time nak balik kerja.. badan dah terasa tak sedap..
ada bahang duduk dalam badan..
so, balik lar awal... biasa lepak sejam, 2 jam until 3 jam kat ofis..
ye la.. balik rumah.. tilam ku panggil baring jer..



+


oowh.. back to the topic
hehe
malam2 terasa macam suhu badan naik..
niat di hati nak buat planning kerja sekolah...
di tangguhkan..
yang penting rehat..dah la aku takda stok ubat..
tidur sahaja la untuk elak makin melarat..
tido punya syok.. tau2 dah pukul 6am..
erm.. gagal lagi untuk menyiapkan kerja sekolah..
3 mlm jugak demam..

Dalam sakit2 sempat juga p melepak rumah memberku..
lama suda tak melepak sambil ber'gossip'
hahaha
ex-ofismate jugak.. pasti bercerita pasal suasana ofis lar..
time melepak ni.. hidung ok lagi...
hari ke-3 jatuh sakit..
baru la si hidung join sekaki..
huhu
pakej rupanyer...
sumbat tahap gaban..
bersin pun...adoiiii
achew~~~

jumpa doktor segalanye normal..
darah ok, suhu ok, tekak ok...
pelik kan doktor ni.. padahal..terasa sangat tekak ku luke..
hukhuk..
Doktor bagi ubat batuk yg mengantuk
so, aku tak minum la.. sbb nanti mengantuk
masa itu emas.. makan pil demam selesema jer

sampai la suara ku kedengaran serak-serak 'ayu'
kalau batuk..perggh~~sakit jugak wei..
hujung minggu nak travel kena kurangkan minum air..
*_*

hah~~tak pasti la ada kesinambungan or tak kisah benar aku ini..
dah jadi syok sendiri bila menaip....

aku harap semua dapat sembuh dengan cepat..
tadi pun dah ok.. cuma kadang2 batuk..

GOD bless me n all of us..

with L.O.V.E

chikbeth


Wednesday, November 9, 2011

: kebersihan :


ha...
topic yang aku nak cerita pagi ini...
KEBERSIHAN
aku tidak tahu apa definisi kebersihan bagi sesetengah orang...
bagi aku ialah..
keadaan yang bersih...
tiada bau busuk
kemas..

aku faham..
susah untuk kekalkan kebersihan tahap minimum..
tetapi..
takkan la.. selepas menggunakan sesuatu peralatan atau tempat, kita tak boleh kemas
daripada biarkan bersepah..
sakit mata..
nanti ada penyakit datang..

itu la pasal..
kerajaan sediakan kemudahan untuk mengutip sampah2 yang kita buang setiap hari..
kalau tak kutip kan pandai pula nak komplen busuk..

cuba kembali ke rumah masing2..
kemas ker?
bersih ker?
tak 'tip-top' pun..
yang penting ada usaha nak membersih
huh~~
aku tak la obses bab2 kebersihan..
tapi akan sentiasa memastikan sesuatu tempat dalam keadaan bersih dan kemas..

walaupun sesibuk mana..
hanya luang kan sejam dua..
kita pupuk nilai kebersihan dalam diri kita..
sure.. akan menjadi kebiasaan.
bukan hanya untuk diri kita
tapi keluarga kita..

'bersih itu sihat'

sekian

chikbeth

with L.O.V.E

Tuesday, November 8, 2011

: buah roh :

Semalam,
we all ada cells group...
Persekutuan sesama orang Kristian di tempat kami.
kelompok kecil jer..
tapi tidak mengapa..

belajar mengenai 'mengenal roh Tuhan'
melalui buku latihan yang telah disediakan..

salah satu yang menarik perhatian aku ialah..
buah roh atau sifat
ada 9 buah roh/sifat yang harus ada dalam kehidupan kami..
sebagai penganut agama kristian
ayat ini di petik dari alkitab Galatia 5 : 22-23

aku cuba untuk mengingat buah Roh ini..
akhirnya..
pagi tadi dapat jua..

1) KASIH
2) Sukacita
3) Damai Sejahtera
4) Kesabaran
5) Kebaikan
6) Kemurahan
7) Kesetiaan
8) Kelemahlembutan
9) Penguasaan Diri

KASIH merupakan yang terbesar antara semua buah Roh..
jika kita tiada Kasih, kita tidak akan ada sifat belas kasihan, bertolak ansur
dan semua sifat2 negative..

walau sekecil mana pun sesuatu perkara tanpa KASIH..
ia tidak akan terjadi seperti yang kita harapkan ia berlaku..

i LOVE you

: Cari mood :

cari mood..
tapi letak gambar pula..
apa kaitan kan..
hehe

ha~~
cuba teka dimanakah lokasi gambar tersebut..?
betul!!
teh boh plantation sg palas, di Cameron Highland (CH)
cantik tak?


View yang diambil selepas turun dari bangunan tuh~~


view ini masa we all dah sampai destinasi..
.. keadaan kawasan ni hijau jer.
so, try cari angle yang menarik untuk ambil gambar.
dah edit sikit guna microsoft office picture manager..
dapat la rupa gambar di atas..

okay,
we all pergi Cameron Highland 26.10-28.10.2011 atas urusan study.
untuk subjek SBL3076 Studio Resource.
hendak buat resource analysis untuk kawasan CH
kemudian buat synthesis serta mengenal pasti major ISSUE yang ada di CH.
and then..
we all akan buat landscape planning untuk mengatasi issue tersebut atau
apa jua planning yang akan terhasil selepas analysis dan synthesis dilakukan..

erm..
macam banyak sangat kerja nak dilakukan..
tetapi
oleh kerana kekangan masa we all as student cum employee..
we all just buat site survey and maklumat dari secondary data telah banyak membantu..

Tujuan kami ke CH,
supaya kami merasai dan lihat apa sebenarnya keadaan muka bumi di CH..

memang cuaca masih sejuk..
tetapi..
sedih :(
menyakitkan mata + hati
Kegiatan pertanian tumbuh seperti cendawan..
sehingga rizab jalan tidak kelihatan..
habis hutan-hutan di'botak'kan untuk kegiatan pertanian
tidak terkata bagi kami yang datang ke CH untuk melihat kekayaan sumber semulajadi
serta keindahan kawasan CH..

tapi, apapun...
saya hanya share sedikit gambar yang boleh memujuk hati untuk hadir ke CH sekali lagi..
di harap pihak berkuasa daerah CH boleh lakukan sesuatu untuk
mengekalkan keindahan CH..
memulihara kemudahan yang sedia ada..


pokok paku kidang..
antara pokok paku yang sesuai tumbuh di kawasan tanah tinggi..
kalau digunapakai satu sumber dalam tanaman landskap
pasti, mata pun sedap memandang..

sungai..
air sungai di CH mengalir cantik...
deruan air mengasyikan..
tetapi
terbiar dengan pencemaran sampah sarap...

huh~~
sedih...
manusia lebih mengejar kekayaan $$ daripada mengekalkan keindahan kawasan CH..
ada cara yang boleh digunakan..
cuma petani2 moden lebih suka memilih cara ringkas dan murah..

cuba anda fikir..
kawasan tanah tinggi di tarah untuk menanam tanaman seperti kobis, jagung etc..
tanaman ini tidak memiliki akar yang kuat untuk menahan struktur tanah..
ini boleh meningkatkan kegagalan tanah
dan akan menggalakkan tanah runtuh berlaku..

okay la..

itu sahaja coretan kali ini...
berat rasa kepala hendak bercerita lebih mengenai kawasan CH..

huhu

bye

chikbeth

Monday, November 7, 2011

: baca blog blogger lain :

hehe
petang ni..
cara-cara nak cari mood nak buat kerja..
aku merajinkan diri update isi blog aku untuk bulan november ni..
lepas dah habis karang cerita..
aku tiba-tiba ter'rajin pula nak baca isi blog blogger lain..

memang best
aku suka blog yang buat cerita yang sempoi
ikhlas dari hati
menarik..

kebanyakan blog yang aku terjah akan menceritakan pasal kehidupan mereka..
ini yang buat aku tersedar..
SEDAR lagi
hehe
dah lama aku tak buat cerita yang agak menarik untuk di baca..
kalau tengok apa traffic blog aku ini..
ada juga yang sudi membaca blog aku yang tidak seberapa ini..
sedikit sebanyak ada maklumat yang reader boleh dapat
atau
boleh menghilangkan kebosanan..
haha

tidak apa lah..
bila aku ada masa..
boleh la attach sekali gambar-gambar untuk tatapan pengunjung blog aku ini..

hehe
bersemangat la pula..

adios amigos..
wa chow lulu...

^_-

c133h

: aku bosan 2 :

aku bosan..
haha..
mmg aku rasa bosan tapi aku tidak mahu letak rasa bosan aku ini di wall post facebook
nampak tak ke'ego'an sedang menerjah diri ku..
huhu
biar ia berlaku sementara jer..

memang aku tidak mahu kemana2 hari ini..
aku mahu rehat..
cuba nak siapkan kerja yang patut
walaupun list nampak macam sikit
tapi bagi aku
yang mempunyai sifat
suam-suam rajin..
kena jugak siapkan
paksa diri..
selagi tak memulakan
memang tidak akan bergerak langsung..
last minit..tarikh akhir tidak akan memberi apa2 makna..
kerana
masa sudah tamat..
jangan anda rasa menyesal pula..
baik anda segera SEDAR sekarang!!!!!
sila buat kerja anda..
walaupun bosan macam mana pun..
kerja perlu disiapkan..

EVIL...
sedang menapak dalam diri anda..
segera la halang..
buat mana yang termampu.
yang penting ada progress daripada langsung tiada
sekurang2 nya ada percubaan..
ok..

sila noktah.
dan
buat kerja..

huhu
dah lari topic..
yang penting.. luahan ini dari fikiran dan hati ku...

aku yang risau..
chikbeth

LOVE ya n My LORD..

: jangan merungut :

bila tidak perkara lain yang ingin dibuat..
kepalaku ingin meluahkan apa yang terlintas difikiran ini
pada blog aku.

jangan merungut..
hari ini dah 7/11/2011
kami belum terima gaji..
kerana ada sebab2 yang tidak boleh di elakkan.
bagi kebanyakan orang..
bekerja di sektor swasta
boleh dapat income lebih berbanding kerja goverment
mungkin ya dan mungkin tidak
bergantung kepada nasib masing2..

itu la sebabnya
aku malas hendak merungut apabila bayaran lambat..
nanti seperti aku ini hidup bersandarkan $$$$
huh~~
paling aku takut..
kerana
$$$
boleh buat kita jadi lupa sekejap kepada bumi yang kita pijak.

tetapi
biarlah..
yang penting
tiba masanya nanti

kami akan dapat juga bayaran itu..
daripada tidak ada langsung
kan???

hehe

GOD be with us

chikbeth

: aku senyap :

aku senyap..
kurang bercakap..
tidak tahu kenapa..??
tidak ada 'modal' untuk dijadikan cerita..
nak buat luahan perasaan..
aku lebih suka ambil sikap 'low-profile'
dan
hanya akan berkongsi apabila perlu

entah kenapa?
aku tanya lagi diri aku..
banyak perkara yang aku lalui dalam minggu ini..
perkara yang menyebabkan aku berfikir
sepatutnya aku tidak perlu memikirkan sangat hal sedemikian..
apa yang lebih penting adalah urusan aku dengan Tuhan.
memang sebagai manusia aku kena jaga hati setiap orang
tetapi
mereka tahu kah perasaan aku ketika ini

aku hanya pendam
aku curah pada siapa yang patut agar ada sedikit ruang kelegaan..
aku hanya manusia biasa
tidak punya ilmu yang membaca fikiran orang sekeliling

aku hanya ingin biar masa berlalu
seperti yang dikehendaki oleh Tuhan
manusia ada pelbagai rupa
aku hanya boleh senyap
senyap
dan terus senyap..

kerana
segalanya aku serahkan kepada Tuhan
aku tidak perlu explain apa pun kepada orang2 yang aku fikirkan ketika ini..
kerana Tuhan ada
untuk menjawab bagiku..

Tuhan bersertamu jua..


chikbeth
L.O.V.E

Thursday, November 3, 2011

: buah hati pengarang jantung ku :


pergh~~
title blog ini over...
haha

takda la...
just nak memberi ucapan syukur dan terima kasih kepada my LORD
sebab Dia telah memberi aku sebuah kereta..
myvi lagi best...premium sxi
oOo..oo..owh
^_^
baru jer dapat semalam..
sebulan jugak menunggu keluaran..
bukan dealer lambat..
tetapi..
i jak yang ingin no plat idaman..
no feberet 1307..+ plat CCX

kebetulan
dulu time beli moto..
i nak dpt moto pun time no running jpj dah CBW9000
so, nak tukar no lain.. hati tarak senang ooo..
alang2 nak bayar no.. baik tunggu jer..
orang kat jpj pun advice tunggu
sebab tak lama tukar ker CBX..
at last dapat...

CBX1307

so,
nak dijadikan cerita..
setelah 5 tahun berlalu..
mr orang3 ku CBX1307 pun dah hantar balik kampung halaman..
untuk kegunaan orang tua ku..
tiba2 tgk kat jalan raya dah ade 'CCV'
eh, CCX bakal menjelma..
semangat berkobar2 pula nak dapatkan no plat CCX1307.
just nak sama kan koleksi ku...
kebetulan i perlu kan transport
maksudnya bukan moto lagi tetapi kereta

setelah melalui proses biasa yang dilalui oleh pembeli kenderaan
tanggal 2/11/2011
dealer aku call suruh 'jemput' mr CCX1307
kat lokasi yang diberitahu...
^_^


rasa gembira sangat dapat plat no kegemaran..
kereta lagi best oOo..oo..owh..sebagai hadiah tuk plat itu..
hehe

Thank You Lord
LOVE ya...

chikbeth

Monday, October 17, 2011

: don't push me :

saya tak suka bila...
sesuatu perkara menjadi isu kerana sesuatu perkara
ya.. memang salah saya..
tetapi
do they know..
i'm so busy.. n that thing
i think still can be hold..
otherwise..
i said..
cancel the agreement..
give back my money
take how much you want..
please don't force me..
i'm not in that place now..
to settle the thing..
huh~~
you know
how far am i now!!!!
huh~~
just want to settle that thing..
i have to rush back to that place..!!!!
oooowh... please understand me..
i'm not playing here..
i'm working.. okay
not a housewife..

owh..GOD!!
help me...

huh~~

Tuesday, October 11, 2011

: bukan senang nak senang :

terbeban..
adakah diri aku terasa terbeban sekarang ini..
aku pun confuse..

aku ingin masa untuk aku menyiapkan tugasan
yang terbengkalai..
beberapa tahun ini
asyik bergelumang dengan masalah
pengurusan diri..
apa yang timbul difikiran ku...
adakah aku memikirkan nya sendirian..
sepatutnya aku share it with others...
tetapi
sapa yang sudi mendengar...
ADA...
takkan aku lupakan
TUHAN YESUS ku..
Dia lah sahabat sejati aku...

aku menjadi begini
adakah kerana aku berada dalam keindahan anganan ku...
yang ternyata lebih indah dari dunia realiti ku

huhu..
bebanan apa lagi aku bawa ini..
hatiku, fikiranku..

semua memikirkan perkara yang perlu aku siapkan...
aduh.. perlukah aku mem'postpone' lagi azam ku..

adakah aku ingin menjadi seperti orang bodoh sombong..
berlagak lebih tp nothing.....

huh~~
keluhan demi keluhan..
seperti ingin sahaja aku berlari sehingga peluh membasahi badanku
segala apa yang tidak aku senangi tertanggal dari tubuhku ini...

hu~~huh~~huhu...

Tuhan Lindungi la aku..
daripada fikiran yang tidak baik
Kekuatan dan Kasih engkau adalah terutama bagiku...

love you LORD..

Friday, October 7, 2011

: apa aku nak tulis :

Bila dah berada depan page 'NEW POST' untuk blog ni
tak tau apa nak tulis..
huhu

banyak perkara i fikir sebelum ni..
ya la.. bukan ada labtop bergerak pun..
huh~~
kena ada ipad2 ni..
haha
mampu kah i..
tak penting pun..

1 topic i sering ingin laksanakan
well manage/organize.
even kita tak dapat follow 100%..

bukan untuk memudahkan orang lain
tetapi
untuk kebaikan bersama..
MASA ITU EMAS

tapi biasa la..
kita ni penuh dengan nilai belas kasihan
tolak ansur

susah nak berkeras tentang sesuatu yang sepatutnya
memerlukan kita bertindak demikian...
ini TIDAK!!

berkeras dengan sesuatu yang tidak patut..

pening juga nak pikir..
sejak duduk site dan keluar entertain client..
macam2 yang dah i belajar..
entah berapa percentage yang dapat absorb dalam fikiran ni..
kadang2 diri ini membuat otak menjadi lemah..
huhu

harap..
aku dapat la kumpul tenaga2 yang perlu
untuk aku mendapatkan lebih pengalaman
dalam kehidupan
pekerjaan
&
pengajian

erm..
amat penting...
untuk masa hadapan
DUIT bukan perkara UTAMA
Didikan agama no 1...

itu harus..
NADI untuk menjalani dugaan di dunia ni..

huhu..
selalu tersasar topic..

ok la..
that all...

chik133th


Sunday, October 2, 2011

: jangan fikir pasal duit :

huhu
tajuk ku..
baru payday pun
kepala asyik fikir jangan membazir...
tp tak menolak untuk menyediakan makanan untuk dimakan bersama adik beradikku..
yang penting aku tidak kehidupan aku kalah dengan duit..
TUHAN YESUS adalah yang terutama..
aku serahkan kehidupan aku sesuai dengan rencana Dia..
Dia adalah kekuatan aku..
semangat aku..
walaupun nafsu daging aku lagi hebat..
aku menolak untuk menuruti nya
walaupun kadang kala aku kalah

itu sebab aku kena kuat..
aku kena kuat iman juga..
kasih sayang yang Tuhan berikan
di BEST i have..

duit kita boleh cari..
kita tahan ia.. tiada guna..
renung-renungkan..
rezeki yg kita dapat untuk kehidupan kita..
susah kerana kita di suruh belajar..
kerana kita masih tidak mampu berdikari..
dan Tuhan juga belum membenarkan kita
takut kita akan alpha..
I LOVE U LORD...

Friday, September 30, 2011

: sakit lutut :

haluu..
tiba2 teringat akan blog aku ini..
'born2bmelanaugurl'

erm,
tapi topic lain pula..
sebab itu yang aku rasa sekarang..
sakit lutut aku kembali lagi..
silap haribulan esok jalan tempang sikit..
huhu
tak boleh bend...

kenapa eh?
bukan baru ini drive keta sewa ku..
naik tangga turun tangga kat site pun everday..
erm..
kenapa..
urat tersalah kot tadi..
huu
harap cepat la sembuh..

May GOD bless my 'lutut'
amen

chik133th

Sunday, August 28, 2011

: its hard :

its hard..
to deny this feeling...
i'm writing to express my feeling...
huh~~
how to say it arh...
i say please heart don't show that feeling..
but
my mind keep working
and always make me feel it...
huh~~

i become blur..
not because i'm not in shopping mood
the feeling disturb me
i'm trying to avoid that feeling...
its really hard
i never feel this before..
its really hard
am i think about it to much..
am i putting really high HOPE for it..
where can i have STRENGTH to overcome this feelings..
i want to stay with the feeling but.. i should not do that...
i kill my feeling...
arghhh~~

i need JESUS to help me overcome this feeling...
i need JESUS to help me so that this thing will become easier...
JESUS LOVE is the greatest...
HE lets us share this wonderful feeling...
i don't know where i can share it..
maybe here is the best way..
sometimes its help me..
i write and i talk to HIM..
this is my prayer LORD

i believe in u LORD..
i want to be at my hometown but...
its hard to be here naturally..
am i acting to be who am i now...???
where is my real attitude?? character?
i need WORK to make better future..
i need MONEY to built my future..
but
I want JESUS to be with me..
with HIS LOVE fulfill my life..
no matter what..
whether
its really in a good time
or
hard time...

HELP ME LORD...
amen

chikbeth



Thursday, August 18, 2011

: tak sabar :

aduh..duh..duh
aku rasa.. kalau aku ada kuasa untuk memutarkan masa...
harus aku putar hari ini sudah hari sabtu..
kenapa tak isnin..
sebab..
sabtu aku ada hal nak buat..
then..
hari2 bekerja yang dah hilang mood..
physco sungguh..
mana nak cari mood nak siapkan kerja..
beri masa sekejap lagi lar..
after siap kan luahan kat blog ni lar...
huhu

bukan apa takda mood juga..
sebab kena buat perkara untuk kerja awal tahun ni..
that day dah buat tapi.. kena reject.. sebab tak perfect..
hah~~ macam mana orang tak gelar aku ni
'perfectionist'
dah buat.,,yang terbaik tapi.. huh~~
nak lagi baik..
menyebabkan perkara ini immune
dengan aku...

ada baik..ada buruk..
baik ...if aku sorang yang buat..
buruk ..if buat kerja berkumpulan
tapi tak semua macam tu.. ada yang nak buat yang terbaik..

huh~~
harap lepas balik dari bercuti ni nanti i dapat la
semangat yang lagi bersemangat..
untuk bekerja...
dalam pengurusan..
keyakinan..
study juga..
studio...tu..chayook~~
in GOD...
love Him..love u.. love everyone..
^_^

Friday, August 5, 2011

: cuti :

semester pendek
dah tamat...
sekarang sudah tiba masa FOKUS.. kerja pula
tetapi
macam belum dapat mood lagi..
huhu
banyak benda/kerja aku nak buat...

mana nak 'sedut' semangat nak buat kerja ni..
huhu
ker
kepala aku dah pikir nak balik sarawak...
hahaha
seharusnya...
tapi kena bersabar lu...

okla..
nak buat kerja slow2..
ye la..
if
tak start..
sampai bila pun tak settle...

orait..
chow..

luv ya

chikbeth

Saturday, July 30, 2011

:..over..:

ini lah aku malas..
bila dah terlebih senyum..

jadi over imaginasi pula..
melampau betul~~

sebelum ni aku pernah menyatakan...
kehidupan di alam fantasi
memang sangat indah..
bagai tiada cela.

huhu..
tapi
kita kena sentiasa sedar tanah yang kita pijak...
rasakan pijakan itu..
supaya kita ni tak over pula..
nanti ada pula yang terkena...
huhu

aduh..aduh..duh..

i LOVE u LORD...

chikbeth

Thursday, July 28, 2011

:..arghh...:

arghh...
hahaha
^_________________________^
wow...what a big smiley faces...
my handphone ringing...!!!!??????@#$%^
erm...
i take it and check who sms me...
my housemate...
celcom offer
or..
anything else that celcom like to make my phone ringing..
because my credit expired already...

NO!!!

^__________^

big smile again...
hahaha
and again..
^_^^_^
hehe
smile..smile...smile....
haha

thank you Lord...

a friend sms me..
he he he

i love you...
^_-

chikbeth

: quote given by my friend - vick :

...... you will NEVER failed until you give up... fighting!!..

: nothing to write :

As usual..
tentang topic aku..
'nothing to write'
2,3 hari lepas.. ada saja benda yang aku ingin coretkan pada mr blog aku ini
tapi
oleh kerana sibuk dengan hal lain..
aku biarkan..
seperti juga sebentar tadi..
aku ada benda nak complaint kat mr blog ni..
tapi ada gangguan
dah terlupa pula..

ye la..
benda yang hendak di coretkan pada laman mr blog..
mesti dan harus lah dari hati...
baru ada uhm..
sekarang ni..
nothing...zero...
perasaan pun biasa-biasa jer...

banyak benda timbul dalam otak fikiran aku..
pasal study..
pekerjaan..
cari duit lebih..
projek luar..
cuti...
abis exam apa plan nak buat..nak penuhkan masa lapang..
ermmm...
yang penting..plan nak sms tut.....
haha tiba2 hati tersenyum...^_^
gila...
teruk~~...bak kata sahabat aku ^pya^
rindu lar kat mereka2 ini..
sara...zozo smiggle...
menanti dia meng'inbox' fb aku..
laily.. miss 'haruslah'~~
pasti sibuk dengan kerja die.. lama dah tak bercontact...
ani.. sibuk..

urmmm..
cuaca kat luar pun dah kedengaran bunyi guruh..
kalau titis2 air sudah membasahi bumi..
alamatnyer berkampung la sementara kat ofis ni..
terasa bosan..
ada kerja nak buat..
tetapi..
motivasi untuk membuat kerja HILANG...
susah betul....
asyik2 berlaku perkara yang sama..
bila lah nak BERUBAH....
101%....

arghhh..bosan...
aku nak abiskan study aku..
nak balik sarawak..
bina kehidupan disana pula selepas
menempuh pengalaman hampir berbelas tahun di negeri orang..

all the best for me and all of us...

nothing to write..
ehhehehe....

chikbeth
GBU^_-

Thursday, July 7, 2011

: Rahsia tahi lalat :

Ini lah akibat nya kebosanan..
mula-mula tadi nak cari rahsia bertubuh langsing..
tertarik pula dengan topic
rahsia tahi lalat..
hehe
ada gak banyak tahi lalat timbul kat tubuh badan aku..
nak gak tau ape maksudnya..

check it out...

1) bibir atas kanan...( tak terang sangat tp ada la.. )
- banyak rezeki & pandai...

amen..harap2 betul lah..Berkat Tuhan

2) Leher kiri.. ( yang ni mmg lama dah ada..)
- cerdas dalam segala hal dan banyak pengetahuan

hehe..ye ker?? bagus2..blh diasah lagi.. huahua

3) kening kiri ( identiti diri ni...)
- cerdas dan sopan santun

pergh...tak bley blah.... tgh belajar...

4) Hujung mulut kiri
- suka berpoya-poya

erm.. yang ni..tak sure la.. sbb tahi lalat aku baru tumbuh..
tp atas mulut bukan hujung..
'disqualify'?? (^_^)

5) Ketiak kanan
- dapat menyimpan rahsia..

mm..check2 ada la satu.. sapa tau aku.. mb boleh jwp.. betul tak??

6) pangkal peha kiri
- suka kerja apa pun

erm.. ye ke?? tp i tak memilih cuma
kalau boleh kerja dalam bidang yg diminati lagi best..

7) Lengan kiri
- menepati janji dan rajin

hahaha.. janji cuba untuk ditepati tp rajin tuh.. kdg2 sgt mls..teruk~~

8) siku tangan kiri
- baik hati, suka menolong

hehe saya cuba tolong semampu yg boleh..

9) Jari tangan kanan/ jari tangan kiri
- serba beroleh keuntungan/ serba baik bekerja

erm.. bagusnya....

10) sudut mata kanan dalam
- disayang suami atau isteri

belum kawin lar... haha i hope so..
semua pun cari pasangan untuk disayangi ma..

wah~~ banyak juga...
ada banyak lagi tahi lalat..tapi yang ini yang jelas..
hehe

apa-apa pun....
semua yang di atas adalah suka2 jer nak tau..
jangan percaya 100%
kalau rasa seronok dengan maksud tahi lalat yang ada pada tubuh kita..
cuba usahakan yang terbaik
untuk diri kita sendiri..
KEJAYAAN dalam segala hal
adalah dari kita sendiri
dan
diberkati oleh
Tuhan kita...

luv ya...

chikbeth

: aku bosan :

hari 7.7.2011
terasa amat bosan
walaupun banyak kerja nak buat...
apabila rasa bosan melanda...
semua jadi tak kena...

internet..internet...internet
peneman..
sampai rasa nak termuntah dah..

hai...
esok baru member ofis masuk..
bunyi macam dah jadi pesimis..
sebab terlampau bosan..
huh

mengeluh lagi..
tension
juga rasa bila bosan..
otak jadi jam..

GOD help me..

Thursday, June 30, 2011

: jiwa kacau :

hahaha..
belum pernah aku meletak apa-apa personal story for my bloggy..
hehe

jiwa kacau..
hihi
kacau kah jiwa ku??
erm...

aku pun kurang pasti..
hari tu ada juga gelisah melampau...
rasa nak nangis pun ada..
tetapi..
setelah sesi luahan dengan kawanku..
aku agak lega
dan berdoa agar Tuhan beri aku kekuatan
untuk tidak memikirkan sangat tentang 'jiwa kacau'

haha
ermm
tergelak lagi..

hari ini jiwa tak kacau mana..
tapi
macam ada timbul sedikit
tetapi
tidaklah serius mana..
boleh dikawal...
dengan tugasan pejabat dan sekolah
yang berlambak..
huhu

curahkan kata-kata pada bloggy aku ni pun
cukup memberi kelegaan kepada jiwa aku..
serta
sedikit kesedaran tentang perkara yang lebih
penting...

FOCUS..focus..fOCus...

baby face beauty..
finish faster lar....

huhu




Saturday, June 25, 2011

: not fair :

not fair..
ataupun
kurang prihatin

dia tidur
kami tidak boleh buat bising..

bila saya tidur sekejap..
mereka buat bising
takda pun saya nak bising..

tapi
tidur saya juga terganggu..
kepala pening
apabila
kita terbangun secara mengejut...
mood kurang baik datang..

mereka
buat tak tau..

owh GOD..
cool down me..

i love u

chikbeth

Monday, June 13, 2011

: JANGAN AJAR :

Saya tidak sempurna
tapi
tolong JANGAN AJAR saya buat kerja yang saya tidak suka...

Menipu..
salah satu DOSA..

seperti mana yang saya kata..
saya bukan sempurna..

tapi kalau sah2 dah kerja tak betul..
even hanya perkara kecil
saya sukar untuk menerima..

kerana
kita BELAJAR untuk melakukannya..
sekali mungkin taknak..
seterusnya
MUNGKIN
takper.. takde orang tahu...
buat jer..
sampai
kita dah terbiasa.. dan menjadi AMALAN..

ada OTAK, AKAL..
pasti tahu untuk menimbang...
serta BERFIKIR..

HANYA
cuba ELAK..!!

GOD please help me..
cheer up me...

love you

chikbeth..

Friday, June 10, 2011

: aku masih bertahan :

unbelievable..
aku masih di sini..
masih memberi khidmat...
VERY GOOD

i'm saying that
its ALL GOD's plan

i'm trying to do something new
but
i, lets LORD, my GOD give me some more time...
times that i always beg from HIM..

although
all people around me..
asking me to move out to a new WORLD..
a world that will give me more challenge..
give me more experience..
a world
that maybe will give a different and better life...

CONFIDENCE..
attitude that i really needs to face it all..

GOD.. help me..

i love you.
you are my best consultant and counselor i have..
advice me..
please..

thank you

chikbeth

Thursday, June 9, 2011

: life : kehidupan :

yuhuu..
ada baca tajuk 'novel' aku pada hari ini..
hehe
chess..novel lah sangat..

kehidupan..
setiap kita mempunyai kehidupan yang berbeza..
bila kita lihat masyarakat kita..
tiada yang sama dengan apa yang dilalui oleh setiap kita..

masing-masing mempunyai kehidupan sendiri..
perjalanan yang berbeza..
ada yang sempurna
ada yang kurang sempurna

tapi itu semua bukan 'titik noktah' bagi perjalanan hidup kita
selagi Tuhan beri kita nafas untuk berada di dunia ini..

kita patut guna sebaik mungkin..
mungkin ada antara kita yang hidup senang
ada juga yang hidup sederhana
dan
ada juga yang menjalani kehidupan yang susah

ada yang beranggapan itu adalah 'takdir'
bagi aku
selagi kita punya kudrat..kita masih boleh berusaha
kita juga dapat membantu orang yang dalam kesusahan..

kita punya hak mutlak untuk mencorak kehidupan kita..

so,
keep growing and learn

GOD BLESS us ALL

chikbeth

Tuesday, May 24, 2011

: belajar merancang cuti :

rasa membuak-buak..
aku menjadi 'addicted' untuk mencari tiket penerbangan murah..
bukan untuk pergi melancong..
sekadar ingin pulang ke kampung..

aku tidak tahu
adakah betul keputusan aku..
aku tidak ingin
keputusan ini kerana sesuatu perkara..
BUKAN!!

aku tekad untuk memulakan kehidupan aku di negeri kelahiranku
setelah sekian lama menghuni bumi semenanjung..
cukup..
aku ketika ini hanya mencukupkan syarat
menghabiskan pengajian aku..
hanya tinggal tidak sampai 2 thn..

tidak ada tempat lain ingin aku pergi bercuti..
rancangan cuti ku hanya
balik ke kampung halaman
adalah jawapan terbaik..
kerana aku tidak mampu
untuk bercuti ke tempat lain selain tanahair ku sendiri...

aku rindu
aku sayang...

chikbeth

: hampir tamat :

hampir tamat??
apa itu??

cuti semester...
tinggal hanya seminggu..
hujung minggu ini akan bermula jadual hujung minggu ku..
rindu bertandang supaya masa aku sentiasa penuh
tatkala sudah terbiasa sibuk selama 7 hari seminggu..

rancangan aku sepanjang cuti sem
dipenuhi dengan tugas2 pejabat
yang mana
ia semua tidak aku sangka perlu disiapkan cepat..
sangat cepat dari jadual kebiasaan iaitu awal tahun..

seperti mengetahui..
jadual belajar aku juga berubah..

disamping itu
aku juga bertemu kawan baru..
rakan sepejabatku..
maisara zakaria
seperti kami suda kenal sangat lama...
itu la takdir yang menemukan aku dan maisara..
rakan seperjuangan ku pada ketika ini..
tetapi
hanya untuk sementara
kerana rakanku akan melanjutkan 'study' nya ke luar negara..
semoga perkenalan ini berkekalan
walaupun
selepas ini
kami sibuk dengan jadual masing2

iyaaa...
hampir tamat..
aku berharap
apa jua sikap negative...
pemikiran negative aku turut tamat..
aku terasa terbeban..
aku ingin melepaskannya...

+++++
positive
adalah amalan yang aku ingin pupuk...

LORD help me..

sekian

Saturday, May 14, 2011

: susah..kalau.. :

susah..
jika ada yang tidak ingin merubah perangai buruk diri sendiri..
susah..
jika dianggap itu merupakan semulajadi

Perangai
boleh diubah sekiranya kita membenarkan diri kita
untuk
berada di kawasan positif

susah..memang susah..
nak diungkit nanti dikatakan suka mengungkit
dan juga mungkin tidak ikhlas..
BAGAIMANA..
jika ia tidak dihargai...
tentu rasa terkilan kan..

bukan niat untuk mengungkit tetapi hanya ingin memberi peringatan..
ya...benar susah
jika sendiri tidak mahu mendengar serta menerima..

cuba untuk menjaga perasaaan..
adakah perasaan dan hati kita dijaga..
TIDAK....
malah terasa disakiti...
bukan meminta...
kesalahan hanya sedikit
tetapi
seperti suatu kesalahan yang besar telah dilakukan..

aku jadi hilang akal..
aku pujuk hati untuk bersabar..
aku rayu agar air mata tidak gugur..
aku cari teman untuk luahkan rasa perit..
bukan meminta untuk ditatang

hanya penghargaan..
hanya ucapan terima kasih..
hanya penghormatan..

huh~~
Tuhan, engkau perkuatkan lah jiwa ku..
engkau berikan aku sukacita..
engkau beri aku kasih sayang..
engkau ajar aku untuk bersabar
Terima Kasih Tuhan..

Aku mengasihi engkau...

luv ya..
chikbeth

Thursday, May 12, 2011

: hilang mood :

huhuhu..
tiba2 rasa mood aku hilang..
ke mana kah mood itu..
adakah kerana aku tidak dapat makan dendeng at Wak Sofian...
or
kepala ku tgh memikirkan sesuatu perkara...
atau
aku tidak dapat membeli seluar untuk dipakai aerobic petang ini...

huh~~
mood oh mood..
mana dikau...

nak tido...tak ngantuk
nak kuar...takde transport...
nak balik.. huhu

nak balik sarawak la...
love it..love it..love it
so much....!!

hehe

chikbeth itewww...

Tuesday, May 10, 2011

: fuh~~lega :

fuh~~
aku rasa lega setelah settle benda yang paling aku patut buat...
senang hati tengok banyak jer $$$
blh 'cucuk dinding' bila2 masa...

tapi
merbahaya!!!
if tidak diurus dengan elok...
abis...
$$$ akan dibuang begitu sahaja...
lepas ni boleh la kembali kepada keadaan sederhana...
no buying2 anymore....
haha

alright
nak bergerak ke site lu....

adios...

chikbeth
GOD loves us and i LOVE HIM too...

Monday, May 9, 2011

: TENSION :

hehe
aku tension ker..
boleh gelak pula kan...
hahaa

tak tension sebenarnya..
tapi tak puas hati dengan cara orang ini...
bengong...

so, nampaknya aku macam orang bodoh dah..
tahu tapi buat tak tahu..
apa nak jadi..
apa yang dicari...

mungkin..
enough is enough..
angkara siapakah..
yang membolehkan aku beransur dari 'precicnt' ini

mungkin betul..
aku perlu berdoa..
minta dipermudahkan keputusan yang aku nak buat...

kalau tidak..
blog aku asyik2 menceritakan sesuatu yang kurang ceria..
jadi tak seronok pula nanti...

orait..
biar perkara ini berlaku secara serderhana pantas dan penuh efisien..

masa depan aku..
dalam tangan aku..
aku yang mencorak..

begitu juga..
jawapan serta keputusan adalah dari empunya diri..

ditemani my saviour JESUS CHRIST, MY GOD..

amen
chikbeth

Saturday, May 7, 2011

: cuti semester :

ya...
cuti semester memang belum bermula..
tetapi
bagi aku dan rakan2 aku...
cuti suda dirasai kerana paper final sudah abis...
hanya tinggal kawan2 seperjuangan ku yang lain...
selamat berjuang wahai rakan-rakan ku..

huh...
apa yang aku boleh lakukan sepanjang cuti sem ini??
banyak perkara aku boleh laku kan..
dan yang telah ada dalam perancangan aku juga..
tetapi
minggu ini aku masih memanjakan diri untuk tidak memulakannya lagi..
biar aku merasa cuti untuk minggu ini..

aku berharap sangat..
landasan yang akan aku bina
akan aku lalui sebaik mungkin..
waktu terluang ini lah
aku patut guna untuk memperbaiki pengurusan diri..

dalam kepala aku plan
i) belajar mewarna
ii) revise subject research method (ready awal )
iii) buat jadual dan ikut jadual
iv) siapkan tugasan ofis secepat yang mungkin..
v) exercise - 3bulan nak dapat berat 50kg-48kg
vi) makan makanan sihat (umur makin menambah ooo)
vii) jaga muka (huhu pimple..pimple..)
viii) belajar berjimat cermat yooo...(aku simpan duit tuk masa depan keluarga)
x) berdoa... (selalu susah untuk dilakukan.. kenapa ek)
xi) kurangkan sesi 'luahan perasaan' yang terover
xii) cuba mencari identiti pemakaian diri sendiri...(suit to ur age lar..)

huuhuu..
banyak dah..
ok la..
nanti tak dapat follow pla..
ni rancangan rahsia i
kahkahkah...

may GOD bless me...
xhikbeth

: sekali lagi :

Sekali lagi untuk sekian kali nya...
aku kembali berfikir tentang penghijrahan..
dari apa ke apa??
or
dari mana ke mana??

kalau kerana sesuatu..
semestinya aku mahu lebih maju kehadapan..
masih mencari landasan untuk pengurusan yang sempurna..
setiap kali masalah hadir
perkara 'pengurusan' selalu timbul
hukhuk

jika kemana pula..
rasanya sudah 3 tahun aku ingin tapi ia tidak juga terjadi..
adakah tahun ini akan menjadi kenyataan..
mungkin seawal pertengahan tahun ini..
atau
awal tahun hadapan..
pelbagai nasihat diperolehi..
tetapi
tetap kekal ditempat sekarang..
ini kerana
aku cuma ingin melakukan kerja
mendapat hasil yang sepatutnya...
dan
aku belum bersedia untuk mencuba ditempat baru..

MUNGKIN..
mungkin..
aku
perlu nasihat diri ini...
memberanikan diri...
yakin dengan diri sendiri..
untuk me'inovasi' diri
kepada sesuatu yang lebih bermakna..

tak perlu diwar2 kan..
biar ia berlaku dengan sendiri nya..
SEBAB..
DIA,TUHAN...
tahu
tempat terbaik untuk aku...

kita perlu dan harus sentiasa membesar dan mencari sesuatu yang baru...
meningkatkan kualiti diri..
dan juga kuantiti diri...

GOD BLESS ME...

luv ya
chikbeth




Monday, May 2, 2011

: REMINDER :

Don't put off till tomorrow, what you can do today.

Is it really a good attitude towards life?


The Green Wood Gatherer (Laziness)


Once upon a time there was a world famous teacher and holy man in the city of Takkasila. He had 500 students training under him.

One day these 500 young men went into the forest to gather firewood. One of them came upon a tree with no leaves. He thought, "How lucky I am! This tree must be dead and dry, perfect for firewood. So what's the hurry? I'll take a nap while the others are busy searching in the woods. When it's time to return, it will be easy to climb this tree and break off branches for firewood. So what's the hurry?" He spread his jacket on the ground, lay down on it, and fell fast asleep - snoring loudly.

After a while all the other students began carrying their bundles of firewood back to Takkasila. On their way they passed the snoring sleeper. They kicked him to wake him up and said, "Wake up! Wake up! It's time to return to our teacher."

The lazy student woke up suddenly and rubbed his eyes. Still not fully awake, he climbed up the tree. He began breaking off branches and discovered that they were actually still green, not dry at all. While he was breaking one of them, it snapped back and poked him in the eye. From then on he had to hold his eye with one hand while he finished gathering his bundle of green wood. Then he carried it back to Takkasila, running to catch up. He was the last one back, and threw his bundle on top of the rest.

Meanwhile an invitation arrived to a religious ceremony. It was to be held the next day at a remote village. The holy man told his 500 pupils, "This will be good training for you. You will have to eat an early breakfast tomorrow morning. Then go to the village for the religious service. When you return, bring back my share of the offerings as well as your own."

The students awoke early the next morning. They awakened the college cook and asked her to prepare their breakfast porridge. She went out in the dark to the woodpile. She picked up the top bundle of the lazy man's green wood. She brought it inside and tried to start her cooking fire. But even though she blew and blew on it, she couldn't get the fire going. The wood was too green and damp.

When the sun came up there was still no fire for cooking breakfast. The students said, "It's getting to be too late to go to the village." So off they went to their teacher.

The teacher asked them, "Why are you still here? Why haven't you left yet?" They told him, "A lazy good-for-nothing slept while we all worked. He climbed a tree and poked himself in the eye. He gathered only green wood and threw it on top of the woodpile. This was picked up by the college cook. Because it was green and damp, she couldn't get the breakfast fire started. And now it's too late to go to the village."

The world famous teacher said, "A fool who is lazy causes trouble for everyone. When what should be done early is put off until later, it is soon regretted."


The moral is: "Don't put off until tomorrow what you can do today."

Wednesday, April 27, 2011

: aku ada buat salah kah?? :

susah..
jika kita berada dikalangan orang yang mempunyai sensitiviti yang tinggi..
tuturkata semua kena jaga..
kerana hendak menjaga hati orang lain..

aku pun jadi kurang faham..
apa sebenarnya masalah...
dan aku merasakan memang ada berlaku sesuatu salah faham yang aku tidak ketahui
bila aku terlepas kata
sehingga mungkin telah menyinggung perasaan..

cara aku
senang..
kalau tak puas hati
please, just berterus terang..
aku tidak mahu menjadi seorang yang lupa diri...

aku ada tersalah cakap kah??
soalan yang sedikit mebelenggu aku..
aku tersalah faham kah??
atau
aku tersalah dengar??

soalan-soalan yang hadir dalam fikiran aku
disaat seorang manusia membisu tanpa sebab yang aku ketahui..
membuatkan fikiran aku berfikir apa yang telah aku lakukan??

tetapi
itu hanya hal duniawi..
walaupun ia sedikit 'psycho' jiwa dan fikiran aku
untuk mencari kenapa???
ini kerana aku tidak menyedari apa yang telah berlaku...

Tuhan
hanya pada engkau aku serahkan segalanya
apa yang sedang berlaku..
apa yang hendak aku lakukan ketika ini..
berusaha untuk menyiapkan tugasan design aku

Tuhan..
Tolong aku..
kuatkan hati aku...
kehidupan di dunia ini amatlah mencabar..
aku memohon agar engkau terus beserta aku..
selama-lamanya..
i love u...


chikbeth

Saturday, April 23, 2011

: kurang bermaya :

kenapa?
aku kurang bermaya...
apa yang aku fikirkan..
kepala aku asyik2 memikirkan tentang sesuatu..

huhu..
susah..susah..
bukan senang nak susah...
tapi sangat susah untuk senang

aku bercakap mengenai study aku..
bukan senang nak amik sekeping sijil yang tertulis 'sarjana muda'
dan bukan senang nak untuk mendapat kan ia
tanpa usaha..

jika mengharapkan sesuatu
usaha kena ada..

tetapi..
cukupkah aku berusaha untuk sem ini
aku rasa usaha aku banyak untuk kerja aku..
kerana itu juga penting

bagaimana pula dengan study aku...???
terabai...
kalau aku cakap aku dah cuba sedaya upaya untuk menyiapkan..
tak apakan daya..
aku kurang bermaya

lagi2 bila aku dapat tapak yang ada scale tapi sebenarnya not a real scale..
lagi aku pening nak buat..
bagaimana org lain blh buat..
adakah mereka ada buat adjustment..

huhu
aku tak tau apakah jawapan yang aku bakal beri..
adakah aku akan daftar subjek 6 kredit hour ini atau tidak..
jika aku daftar maksudnya aku kena usaha untuk melepaskan diri..

tapi aku juga jenis yang tidak mahu meneruskan sesuatu sekiranya
aku tak faham apa yang telah di pelajari...
sia..sia la belajar kalau sekadar hendak lulus...
baik tak payah belajar...

huhu

TUHAN..
tolong aku beri mencari jawapan..
ataupun jawapan sudah ada tapi aku masih ragu2
untuk memberi jawapan...
or aku masih hendak memberi peluang..

Help me Lord

chikbeth

Sunday, April 17, 2011

: sekali lagi kesuntukan masa :

saya dah tak tau nak buat apa??
saya dah hampir give up...
sem ni mmg mcm lepas tangan jer buat design....

masih ada masa kah aku??
perlukah aku bersama kawan2 ku yg lain...
aduh...
tension..tension..

aku seperti telah memasuki bidang lain..
adakah aku telah memilih bidang yang salah or aku sahaja yang memikirkan perkara negative..
aku sebenarnya boleh tapi

huh~~~
rupa2 nya aku bukan seorang yang boleh melakukan 2 kerja dalam 1 masa..
apabila aku focus akan kerja ini...
aku akan lepas melakukan kerja lain..
dan begitu juga sebaliknya

aduh..aduh..
dikalangan keluarga aku..
tiada yang dapat merasakan apa aku rasa...

aku punya kebolehan dalam apa jua yang aku tau..
tp aku lemah untuk melakukan nya...

huhu

Saturday, April 16, 2011

: saya tak larat :

saya tak larat...
seriously tak larat...
tak mampu..
masa dah suntuk...
adalah aku mampu melakukan nya
atau tidak..
kalau aku cakap kepada diri aku..
aku boleh...

tetapi
boleh kah minda aku menerima nya
aku jenis.. apabila sesuatu perkara aku kurang faham..
aku jadi lemah..
aku belajar kerana ini faham apa yang dilakukan..
kalau setakat nak lulus tanpa buat apa2.. tak guna juga..

adakah aku perlu membuat keputusan sekali lagi..
sepatutnya aku buat keputusan lagi awal tetapi aku tak mampu...
aku masih tidak pantai mengurus waktu..
waktu aku masih bertaburan..

huh~~~
penat..penat dan penat....


Tuesday, April 12, 2011

: macam-macam ada :

pelik dan ajaib...
saya merasa kehidupan di bumi ini sangat unik..
tetapi
ada juga manusia yang lagi unik...
huh~~

aku tidak mahu menensionkan diri dengan berfikiran sedemikian..
i mean not to become a pessimist or negative person

chikbeth !!
enough is enough..
don't care about people around...
but
you have to be aware on it../ about it

life must go on...
chayok!!..

GOD is with you..
HE loves you..
GOD see our heart.. not our appearance..
GOD help me...

i love U...

chikbeth


Friday, April 8, 2011

: penat :

penat..
aku rasa sungguh penat...
aku nak berehat..
tetapi kerja masih banyak...

aduh...
masa diberi selama 24jam sehari
tetapi aku still rasa masa tidak mencukupi...
mungkin kah aku tidak cekap lagi mengurus masa..

sehingga aku berasa penat untuk menyiapkan tugas2 yang hadir..

takper..
My GOD will support me...
HE will be with me whenever i'm
HE is my strength , my spirit
and
the most loyal BFF i have..
i love him so much...

april.. is a tough month..
i can do it..
yes!!!
i can...

all is well

chayok! chayok!!

chikbeth

Sunday, April 3, 2011

: Saya mahu beli hp baru :

huhu
aloha...everybody..
2,3 hari ni saya selalu survey phone..
takda masa survey di kedai..
survey di internet..
2 jenis brand pilihan
nokia
or
sony ericson

Kenapa tiba-tiba nak beli handphone..
sebelum ni memang ada plan nak beli tapi $ belum ada..
so, just simpan hasrat nak beli E5..
white color..

last week,
hp sony ericson saya jatuh dari dalam poket..
terburai la juga...
kutip letak dalam beg..
tak mau pasang2, sebab ada terkena air sikit..
huhu
so, bila sampai rumah.. try pasang
ok lagi..
the next morning.. buat hal..
hang lar, gambar kabur lar.. tiba2 off sendiri..
pergh..
sakit rasa hati ini..

tapi ada kesabaran lagi..

tahap kesabaran habis pabila..
sms *wink2 terbantut...
huh~~
tak blh hidup bila satu hp jer berfungsi..
teruk benar bunyi..
sebab 2,2 no. berfungsi.. dan penting...
business,business...

itu yang asyik tgk website handphone..
terganggu gak nak buat kerja..
so, harap la dapat beli bila dah cukup $
lama dah tak beli handphone..

belum tau apa requirement yg saya perlukan..
mb mudah untuk melayari internet kot..
sebab kadang2 kalau kerja luar.. mana nak buka labtop check internet...
MMS wajib & mesti ada
sms panjang...
touch screen..?? prefer hp yang ada keyboard...
tapi sekarang ni byk smartphone touch screen...
huh...

takpa..
kita tunggu $$ dulu k..
tak boleh juga terlampau membazir beli hp..
nanti kita survey sama2...

k
wa chow lu...

GBU

chikbeth



Monday, March 7, 2011

: aku boleh.... :

hi.. haluu
aku boleh....
aku sendiri pun kurang pasti akan kemampuan diri..
tapi
kawan2 ku, keluarga ku beranggapan aku boleh...
kalau aku kaji tentang kemampuan diri aku..
memang aku boleh
kerana
aku adalah aku..
aku yang membentuk diri aku sendiri untuk
bekerja, berusaha mengikut kemampuan diri sendiri
mahupun lebih lagi..

chayok..chayok
beth...

you can do it..

people can do it..
why not you..

LORD be with me..

thank you..

chikbeth

Sunday, March 6, 2011

: apa sudah jadi :

apa suda jadi..
minggu ini rasa macam tak kena..
hari ini aku tak hadir kelas..
bangun pagi terasa dada sakit..
bila bersin terasa sakit..
buat pergerakan melibatkan bahagian dada juga sakit..

rasa nak demam pun ada..
adakah aku stress??
adakah aku akan di serang demam??

huhu

Lord Help me...

chikbeth

Friday, February 25, 2011

: what i want / i dream :


new smart phone
a transport..
sling beg..
Levis jeans ( once again )
shoe???
flight ticket.. haha

tq

: perangai :

hehe
tiba-tiba kepala aku berfikir tentang perangai aku..
kadang-kadang terasa malu pun ada apabila terfikir pasal perangai sendiri..

itu la..
kadang-kadang aku sangat gila-gila..
suka menyakat kawan-kawan
adakala juga aku blur dengan keadaan sekeliling..
susah untuk berada dalam keadaan serius..
stress ooo

tetapi
aku berharap kawan-kawan aku
tidak kisah dengan tingkah laku aku..
kerana
ia bukan tindakan terlampau..
sekiranya ada..
aku minta maaf..

seriously..
bagi aku
seronok bila kita dapat melakukan kerja dalam keadaan yang ceria..
tetapi
untuk bersikap ceria kena tengok keadaan..
bukan
semasa tengah melakukan sesuatu perkerjaan
yang
memerlukan kita bertindak secara matang..

sendiri mau ingat la kan..
aku mereka 'post' ini
juga untuk jadikan
'reminder'
takut
kadang-kadang
aku terlupa
pula
hendak bertindak serius..

haha
ok

chow...

: usia bertambah :

24 February 2011..
i was born 28th years ago...
huhu

unbelievable..
my age..
haha

favorite question from people..
when??
haha
'kawen'
mm...tunggu...
i still want to enjoy my life
even though i feel i'm ready to be a mother..
because i love children so much
but hold on first..
the time will come
i still to get more experience beside i want to finish my study
then i will tie a new and forever commitment with future family..
hehe

may GOD bless me..
thanks for opportunity U have give me Lord..
to live in this kind of life..

LOVE u
chik beth


Tuesday, February 15, 2011

: aku rajin :

wah...
aku rajin...
bagusnya kan...
bukan senang aku nak rajin..
maksud i menjurus kepada MEMBUAT KERJA
bukan berjalan2, melepak tau!!

tapi

aku memang kena rajin
kena lawan semua rasa 'm'
bukan best pun..
pending kerja lagi ada...
bukan 1 kerja tapi semua kerja kena drag..

BAHAYA!!

tapi biasa la lumrah kehidupan..
kadang-kadang rasa 'm' pun timbul juga
kalau sang rajin timbul..
hah~~
masa tu la kita berusaha 3 kali ganda...
lebih2 lagi dengan jadual yang sangat penuh

time management
paling penting..

i ada beli buku lagi tentang 'time management'
tetapi lebih kepada 'qoute'

i share satu k..

'TIME MANAGEMENT is a SKILL that can be learned with discipline and practice'


all the best
^_-

chikbeth

Saturday, February 12, 2011

: macam mana :

hello...
macam mana...
kepala terasa blur
aku tidak tahu bagaimana hendak memulakan tugasan yang di berikan
ini kerana aku kurang faham apa yang perlu disampaikan
kurang 'pick-up' or slow 'pick-up'
aku paling tak suka and tak pandai nak buat kerja
jika aku merasakan
kurang faham or jelas dengan apa yang ingin disampaikan
adakah kepala aku berserabut??
atau
aku sentiasa memikirkan untuk memberikan yang terbaik
aku rasa..
setiap orang ingin memberikan keputusan yang terbaik.

help..help
Di dalam fikiran ini.. pelbagai cara yang aku fikirkan
tapi jawapan nya
belum aku perolehi..
huhu

aku harap dengan meluahkan rasa di blog ini..
aku dapat memulakan tugasan itu..
sedikit demi sedikit...
huhu

okay
wa chow lu..

chikbeth

Friday, February 11, 2011

: DIA OK :

Yuhuu...
Dia..
adalah seorang manusia..
siapa dia?
tidak perlu untuk dinyatakan..
"biarlah rahsia"

Kadang-kadang
bila dia bercerita...
kita hanya menadah telinga..
kepala kita akan berfikir
apa yang diceritakan
itu
akan kebenarannya..

sometimes
saya rasa
ada juga benarnya..
kita tidak disuruh untuk menerima sepenuhnya apa yang kita dengar..
tetapi
dia..
kadang-kadang
menceritakan
sesuatu yang kita rasa mustahil untuk berlaku
tetapi
apabila kita fikirkan semula..
mungkin juga tidak mustahil
selagi kita
berusaha

Kita tidak disuruh atau dipaksa untuk menerima apa yang telah dicerita
kita punya hak untuk menilai..
keputusan juga terletak pada diri kita sendiri

Ia lebih baik dari kita tidak pernah mendengar atau melaluinya
seperti kata pepatah
jauh berjalan
luas pemandangan

erti kata lain..
kita akan peroleh
banyak pengalaman hidup jika kita sedia mendengar
atau
melalui apa jua cabaran..

pengalaman yang pastinya kita tidak boleh beli dengan wang ringgit...

sekian sahaja

tq

chikbeth





Tuesday, February 1, 2011

: entah :

apa saya nak tulis...
entah..
haha

$$$$
bila nak dapat...
malas nak fikir sangat..
bersabar sahaja la jawapan terbaik...

all is well...

may GOD bless me...

amen

chikbeth

Friday, January 28, 2011

: BODOH SOMBONG :

Pagi ini tiba-tiba fikiran aku tup* keluar perkataan
'bodoh sombong'

Mari kita cari maksud sebenar...
walaupun ramai yang tau apa makna perkataan itu..

"bodoh sombong ini menunjukkan orang yang tidak mahu belajar dan tidak mahu diajar jika tidak tahu tentang sesuatu perkara.

Tak salah kalau kita menjadi ketua bertanya sekiranya kita tidak tahu..
ternyata..
aku sendiri belum punya pengalaman yang banyak mengenai perkara yang berkaitan..
EGO...
mungkin menyebabkan ada orang jadi seperti bodoh sombong..
tapi orang itu la akan rugi..

Kita pun tidak tau peratus kebenaran penjelasan tentang sesuatu perkara itu..
tetapi kita boleh menjadi pendengar..
dan kita punya hak untuk mendengar..
TETAPI
kita punya hak untuk menilai juga..
jangan biarkan perhatian negative memasuki minda anda..
selagi perkara itu ada benarnya..
kita beri ruang diri untuk menilai..
bukan untuk terus percaya.

Untuk maju kita kena belajar dari orang sekeliling..
yang lebih berpengalaman

Jadi,

malu bertanya sesat jalan

nukilan,
chikbeth

Thursday, January 27, 2011

: PENGAJARAN :

Sudah hampir 2 minggu aku
represent company jaga site..
as a consultant..
tp BANYAK betul perkara yang i perlu belajar
sangat banyak...
bukan mengenai design
CARA KERJA..
cara penyiapan dan penyediaan kerja...

aku
tak boleh nak salah kan sesiapa..
sebab aku turut terlibat dalam proses awal semua kerja2 itu..
tetapi
unmanageable..
buat aku hampir give up...
bukan tak suka..
tapi
INTERRUPTION
seringkali terjadi..

bagaimana perkara nak settle and more manageable..
kerja akan jadi lintang pukang
kalau masa boleh putar...
i putar..
i pun turut ada komitmen lain
ketika itu..
i perlu pandai bahagikan masa juga..

what i can, try to help as much as i can...
thats all
wake up, listen, act, confident..
focus...
be positive.

ALL IS WELL

amen

chikbeth

Tuesday, January 25, 2011

: TOLONG JANGAN MARAH :

HUH~~
cukup bulan dah kot..
angin jer rasa...
tapi tahap kesabaran perlu ada
kena ada..
so
JANGAN TIMBUL KAN RASA MARAH ITU..

sensitiviti saat cukup bulan memang kena pandai kawal...
kalau tak
abis lar orang2 yang terkena..
bukan kena marah
dapat sikap 'bo' layan' ku
malas nak bising2 baik diam...
biar rasa marah itu tenang semula...
pujuk hati supaya tak marah

bahaya...

GOD help me..
Thank you

luv ya
^_-

chikbeth

Tuesday, January 11, 2011

: apa orang kata tentang kita :

tiba-tiba aku terfikir..
apa orang fikir tentang kita...
seperti mana kita memikir juga tentang orang lain..

perlukah kita ambil tahu apa yang mereka fikirkan??
saya rasa lebih baik kita membiarkan mereka bercakap tentang kita..
seperti pepatah melayu..
mulut tempayan memang boleh ditutup
tetapi
mulut manusia agak mustahil untuk kita tutup..

Jadi..
perkara terbaik yang perlu kita lakukan adalah
kita berdiam diri..
perbaiki diri sendiri..
cuba berlaku sejujur yang boleh..
seikhlas mungkin..
tetapi..

biarlah ia berlaku secara semulajadi bukan kerana paksaan atau lakonan..

PERCAYALAH..
kita akan merasa puas bila kita melakukan sesuatu secara ikhlas, jujur
tiada perkara yang kita akan kesali..
atau merasa tertekan..

kerana
kita telah mencuba sedaya upaya kita..

Secara kesimpulannya..
'berani keran benar
takut kerana salah'

setiap perkara kita perlu lalui..
LARI bukan jalan yang terbaik
selesaikan..

baru 103% kita akan tidur lena..
TUHAN akan sentiasa bersama kita..
just believe in HIM

amen

chikbeth

Monday, January 10, 2011

: i need a friend ;

i need a friend..
yes
saya perlukan kawan..
tak kira la lelaki atau perempuan..

just a friend
yang boleh share apa jua hal yg kita nak share..

buat masa ini..
aku hanya kepingin seorang kawan..
tidak lebih dari itu..

bukan bermakna tidak ada kawan..
ada
tetapi
hanya kawan biasa yang juga sibuk tentang hal masing2..
aku tidak mahu mengganggu..

aku rindu untuk mempunyai seorang kawan yang sudi mendengar apa jua cerita aku..
dan aku juga sedia untuk membantu..
kadang2 kepala otak aku juga bersikap nakal..
tetapi
masih boleh untuk bertindak secara matang..

kawan terbaik aku adalah
Tuhan Yesus..
yang akan sentiasa berada bersama aku..

di dunia ini..
masa dah berubah, kawan dahulu sudah mempunyai keluarga masing2..

huhu
where is she or he??

please sms me @ +6012 870****
hahaha

chikbeth

: runsing :

saya merasa runsing......
kenapakah??
runsing pasal kehidupan?
study?
pekerjaan?
atau
duit?

ataupun
'homesick'

saya menjadi confuse..
kerana pada saat ini saya sendiri pun berada dalam keadaan tak sihat.
mungkin masih ingin berehat sebelum memulakan sesuatu..
tetapi
bercuti bermakna tiada pulangan bagiku..

aduh~~ pening
saya taknak hidup bersandarkan duit..
DIA adalah yang utama bagiku
tetapi USAHA adalah dari saya sendiri..

huh~
memang merunsingkan..
terasa keputusan yang telah dibuat adalah salah
tetapi semua perkara ini perlu diteruskan..
cari jalan lain untuk melaluinya..

saya tidak mahu tersilap membuat keputusan..
hidup di bumi ini bukan nya free..
apa jua yang kita laku kan perlu bayaran..
mana nak dapat duit jika tidak bekerja..

tiada transport..susah??
saya bersyukur sbb dapat juga menyediakan kenderaan untuk kegunaan papaku..
tiada penyesalan gara2 menghantar moto saya ke sarawak..
ternyata dia lebih selesa bermotosikal..

adakah aku runsing tentang usiaku..
yang semakin meningkat
aku sangat berharap aku tidak memikirkan sangat tentang perkara itu...

bagi aku..
tahun 2011 ini
aku ingin memulakan semula
menyusun jadual kehidupan ku
supaya 12 bulan bagi tahun 2011 tidak dipersiakan..
ya..
kita hanya mampu merancang
tetapi segala yang terbaik daripada TUHAN

may GOD be with me and my family..
bless us lord..

amen

chikbeth

Tuesday, January 4, 2011

: NEW YEAR POST :

haluu
my blog...
happy new year 2011

hope this year will be our success year...
i'm still holiday
& still not prepare any schedule for this year
i need an organizer for myself this year..
trying to do a list
for my work, holiday, leisure hour and of course
my school too..
ermm..
date???
i wait for him..
hahahaha

don't think about it first lar...
haiya..
hehe

weekly and monthly schedule...
savings
means financial lar..
must be tip top for this year...
i plan everything well...
must put a TARGET for my 2011 achievement..

LORD GOD
help me..

i love you
thank you

chikbeth