Monday, May 7, 2012

:Tamparan Wanita:

huh~~
pagi ini aku rasa sakit hati sangat..
dah la hari ini cuti hari hol untuk negeri Pahang..
aku rasa hampir2 nak stress pun ada..
tapi aku kuatkan hati..
aku berdoa agar Tuhan beri kekuatan untuk aku..

Kemudian aku keluar 
niat nak pergi jogging
tetapi  hujan
pastu hanya menjenguk keadaan di Taman Gelora..
lepas itu kembali ke rumah..

Kemudian ajak kawan aku keluar..
Breakfast and window shopping..
nak tenangkan fikiran..

kenapa aku sakit hati?
begini,
aku ada seorang kawan..
rapat sejak bulan november tahun lepas..
tapi hanya sekadar kawan biasa..
tetapi selepas bulan februari
hubungan kawan kami ini tiba2 macam dilanda tsunami pula
padahal berselisih faham pun takda..
macam aku dah buat sesuatu yang bersalah terhadap dia.
aku paling pantang bila orang buat aku seperti itu..
kalau sebelum ini.. boleh dikatakan tiap2 hari ada berkontek..
after bln februari jarang2..dan terus takda..
sakit hati juga bila difikirkan
macam rasa putus cinta (tapi bukan okay)
membuatkan aku tertanya2..
mungkin aku terlalu memikir ka atau entah...
aku takut, aku telah menyinggung perasaan kawan aku itu..
aku sayang setiap kawan aku..
aku sangat menjaga hati mereka juga..
tidak kira lelaki or perempuan..

petang ini pula, 
kena tamparan wanita pula..
haha
pecah rasa hati..
tapi biarlah...
aku tidak sesuai kot, untuk menjadi kawan dia.
tidak sama cara hidup
aku boleh dikatakan 'anti-sosial'
boring~~

takpa la..
aku sudah terbiasa mendapat kawan yang datang dan pergi..
ada yang still berhubung, ada yang terus putus hubungan..
aku redha...hehe
sometime 'friend is poison'
tapi tak semua..

tetapi aku percaya ayat ini, sakit mcm mana pun
Filipi 4:13
"segala perkara dapat kutanggung,dalam Dia 
yang memberi kekuatan kepadaku"

chikbeth


2 comments:

! Arjunakirana ! said...

ape la cik bath nie... sembang sorang2 jeee... huahuahuah :P

B_chikbeth_N said...

biarlah...
memang itu tujuan blog aku...
tempat meluah rasa...
hahaha

sapa la nak baca kan..
hehe